Presentation återkommande aktivitet

De återkommande aktiviteterna finns under hela eller näst intill hela säsongen.
Det går att få en guidad tur i naturum och naturreservatet Trollskogen de dagar naturum är öppet. Under för- och eftersäsongen är turerna kl.12 och under juli-augusti är guidningarna kl.12 och kl.14. Avvikelser kan förekomma. Kontakta gärna naturum om du vet att du vill gå på guidad tur en viss dag, annars är där ingen föranmälan till guidningarna och de är gratis. Guidningarna startar vid naturum och avslutas ute vid Östersjöns strand. Är det barn med så anpassar vi turen även för dem. Turen tar cirka 50 minuter och under vägen får deltagarna ta del av naturums och reservatets historia och sevärdheter. Turerna erbjuds på svenska och engelska.
Träd med murgröna

​Alla barn är välkomna att hämta ut en bingobricka i naturum för att ha något extra att göra under turen i skogen. Brickorna är anpassade efter årstid eller intresse. Lördagar under april-juni och september-november så kan alla barn med bingo göra en egen badge.

För lite äldre barn och vuxna så har vi specialanpassade korsord. Hämta gärna ditt exemplar hos personalen.

Håvning vid bryggan Foto: Marie Larsson

Bryggan nere vid Knyssla ligger i från vår till höst. När den kommer på plats och när den tas upp beror på vädret. Så länge bryggan finns på plats går det att håva vid bryggan och studera vattenlivet under ytan i Grankullaviken. Välkommen att låna hink och håv i naturum för egna upptäcksfärder. Fredagar under juli-augusti kl.13 kan du följa med personalen i naturum och då studerar vi tillsammans det som vi får upp.

 

Tisdagar under juli-augusti kan den som vill följa med på Småkrypsjakt ute på strandängen kl.13. Prata med personalen i naturum.